Skip to main content Accessibility Feedback

Wasvoorschrift

Bij Wala Lingerie & Mode zijn we ervan overtuigd dat de nazorg van uw lingerie en badkleding van cruciaal belang is. Fijne lingerie of badkleding wassen vraagt speciale aandacht. Wanneer u het navolgende wasvoorschrift volgt, zal dat u helpen om uw lingerie en badkleding langer mooi te houden. Volg ook zeker altijd de was-instructies op het etiket aan het artikel.

Lingerie

In het ideale geval wast u uw lingerie wanneer deze 1 of 2 keer gedragen is.

We adviseren ten sterkste uw lingerie met de hand te wassen.

Delicate kant en broderie gaan veel langer mee wanneer ze voorzichtig op de hand gewassen worden. Vul een wasteil met lauw water (max 30°C) en een kleine hoeveelheid wasmiddel, dompel de lingerie herhaaldelijk onder. Zorg er voor dat de lingerie in beweging blijft. Wring het artikel niet uit en zeker niet wrijven/schuren. Uitspoelen met helder lauw water (max 30°C) tot het wasmiddel volledig is verdwenen.

Gaat uw voorkeur uit naar de wasmachine?

Dat is mogelijk (op eigen risico). Zorg er dan zeker voor dat uw lingerie in een afsluitbaar waszakje* zit (of beter nog: in een zogenaamde ‘Betty-ball’, welke bij Wala Lingerie & Mode verkrijgbaar is); zo verlaagt u de kans dat uw lingerie eventueel beschadigd raakt in de wasmachine. Het gebruik van een waszakje of Betty Ball is geen garantie tegen beschadigingen aan uw lingerie! 

Vul de trommel tot maximaal 1/3, bij voorkeur met andere kleine artikelen. Zet de machine op een programma met een laag aantal toeren. Kies voor een temperatuur van 30°C of een cyclus voor delicate was. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Gebruik nooit een bleekmiddel, wasverzachter of een wolwasmiddel.

*Let op! Een waszakje is t.b.v. de bescherming van uw wasmachine. Een mogelijk losgekomen BH-beugel kan bij gebruik van een waszakje niet door de wastrommel gaan en schade aanrichten aan de wasmachine. Een waszakje biedt echter geen bescherming aan de BH!

Nooit in de droogtrommel!

Stop lingerie nooit in de droogtrommel, maar hang het op om te drogen. Lingerie kan vlak gedroogd worden of op een droogrek. Hang een BH altijd op aan het centrale voorstuk zo dat deze egaal kan drogen. Leg lingerie nooit op een warmtebron. Berg lingerie pas op wanneer deze volledig droog is. Lingerie mag niet gestreken worden.

Badgoed

  • Vermijd het dragen van badgoedartikelen in de sauna of jacuzzi omdat dit tot snellere slijtage van het artikel kan leiden.
  • Vermijd contact met chloor en zonnecrème.
  • Spoel badkleding altijd onmiddellijk uit na gebruik in helder lauw water.
  • Was badkleding in koud water met wasmiddel.
  • Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was.
  • Laat het nooit een nachtje weken. Wring het ook nooit uit.
  • Stop badkleding nooit in de droogtrommel, maar hang het op om te drogen.
  • Badgoed kan vlak gedroogd worden of op een droogrek.
  • Berg uw badkleding pas op wanneer het volledig droog is.