Skip to main content Accessibility Feedback

Bekijk onze merken

Sportlingerie

Sporten zonder specifieke sportlingerie kan bijzonder pijnlijk zijn en het borstweefsel beschadigen. Voor sommige vrouwen reden om te stoppen met hun favoriete sport.

Jammer, want een sportbeha ondersteunt de borst perfect, ook bij een grote maat.

Kitesurfen, hardlopen, hockey, paardrijden, korfbal? Kleine of grote cup? Een sportbeha is een must bij iedere sport!

 

 

Kwalitatief hoogwaardige sportlingerie is tijdens hardlopen, maar ook voor alle andere bewegingsintensieve sporten een absolute must. De borst beschikt niet over eigen spierweefsel, het borstweefsel wordt slechts door pezen en banden gedragen. Onafhankelijk van de cupgrootte, hebben deze banden ondersteuning nodig om het weefsel, maar ook de wervelkolom te ondersteunen.

Een optimaal zittende sportbeha kan de bewegingen van de borst tot wel 80% opvangen.

Onder actieve sporters is Wala Lingerie & Mode in Wormerveer al sinds jaren een bekend leverancier van sportBH’s.

De uitstekende eigenschappen van de sportbeha’s zijn vooral hoogwaardige, speciaal vervaardigde materialen, die perfecte ondersteuning bieden en daarbij ademend en vochtregulerend werken.

Borsten zijn van nature niet goed bestand tegen de bewegingen die ze ondergaan als we sporten. Dat komt omdat de borst bestaat uit vet- en klierweefsel, dat door banden en de huid bij elkaar wordt gehouden. Die banden zitten aan de onderliggende borstspier vast en deze vormen de natuurlijke ondersteuning.

Naarmate de leeftijd vordert, zullen de borsten wat gaan hangen. Dat komt omdat de banden rekbaar zijn. Sport heeft ook invloed op de rekbaarheid van de banden. Vooral sporten met een hoge impact, zoals hardlopen en paardrijden. Borsten bewegen dan niet alleen op en neer, maar ook heen en weer en maken een soort achtjes. Hierdoor kan schade aan de banden ontstaan.

Door het dragen van een goede sportbeha worden de bewegingen van het borstweefsel in grote mate gereduceerd en hiermee worden pijnklachten en de kans op beschadiging van de banden voorkomen.