Skip to main content Accessibility Feedback
COntnet posrs

Rode Lingerie brengt geluk

Draag rode lingerie tijdens Oud & Nieuw

“Wie in het begin van het nieuwe jaar rode lingerie draagt, heeft het hele jaar geluk.” Vooral Zuiderse vrouwen geloven in deze volkswijsheid. Jij toch ook!?

Draagt een vrouw bij het begin van het nieuwe jaar rode lingerie, heeft ze niet alleen tijdens Oud- naar Nieuwjaar geluk, maar gedurende het hele jaar. In steeds meer landen wordt dit oude gebruik toegepast.

Boze geesten

De wijsheid ontstond in het oude China. Op de laatste avond van het jaar verscheen er, volgens overleveringen, altijd een wild dier met de naam ‘Nian’. De bewoners waren bang totdat een oude man het dier temde en op de rug van het dier het dorp verliet met de woorden ‘Vanaf nu moet iedereen in het oude jaar de ramen van alle huizen rood versieren”. Sindsdien werd het dier nooit meer gezien.

Rood verdrijft boze geesten en brengt geluk in het nieuwe jaar. Nog steeds worden de ramen in bepaalde delen van China rood versierd.

Sexy lingerie

Italiaanse, Turkse en Spaanse vrouwen geloven liever in de rode lingerie. Daar is het gebruikelijk om uitsluitend rode lingerie met kerst te schenken. De lingerie-etalages kleuren rood met verleidelijke behasetjes, jarretels, boxershorts, strings en andere pikante lingerie. “Het is opvallend. Jaren geleden zag je nog niet zoveel rood in de etalages, maar je ziet het steeds meer”, vertelt Carolien van Wala Lingerie & Mode. “Aan het einde van het jaar dragen steeds meer vrouwen iets roods en dat gebruik neemt alleen maar toe”.

Op zoek naar rode lingerie?

Heb je (nog) geen rode lingerie in je lingerie-lade? Dan biedt Wala Lingerie & Mode in Wormerveer uitkomst, want de collectie (rode) lingerie is enorm! Het is niet alleen bijzonder om te dragen tijdens Oud & Nieuw, maar vanzelfsprekend ook gedurende de rest van het jaar…

Rode lingerie onder kleding

Geloof het of niet, maar je kunt het beste rode lingerie dragen onder je (lichte) kleding, aangezien rode lingerie het minst doorschijnt. Dus deze prachtige, warme en sexy kleur is ook ideaal om onder witte kleding te dragen…

Welkom!

Met het hele team heten we je van harte welkom in onze winkel aan de Zaanweg 96-97 in Wormerveer. Bekijk de openingstijden om na te gaan wanneer je je kunt gaan laten adviseren over perfect passende (rode) lingerie, stijlvolle badmode, supercomfortabele nachtmode, de mooiste kleding en homewear.

Onze stylistes staan voor je klaar!

Graag tot ziens bij Wala Lingerie & Mode!